Onze prijzen en die van andere adviseurs

Afspraak is afspraak. Dus als wij adverteren met een vaste budgetprijs dan is die ook vast.
"Geen hoge facturen achteraf bij uw scheiding of echtscheiding, maar vaste prijzen!".

Lees voor alle zekerheid onze algemene voorwaarden en de bepalingen van de opdrachtovereenkomst indien u een offerte opvraagt.

Scheidingskosten
De kosten van een echtscheiding of scheiding lopen behoorlijk uiteen in de dienstenmarkt voor (echt)scheidingen. Waar op internet gesproken wordt van de volledige behandeling van een echtscheiding en scheiding voor maar € 675,- moet men rekenen op alleen de indiening van het scheidingsverzoek, zonder enig nader onderzoek op een juiste juridische, fiscale of financiële verdeling. Een professionele scheidingsadviseur kijkt op zijn minst naar de rechtvaardige of misschien contractuele verdeling van zaken, de fiscale consequenties en de waarde van alle (on)roerende zaken.

Conflictscheiding
De kosten zullen bij een eenzijdige echtscheiding en scheiding in zijn algemeenheid hoger zijn dan een echtscheiding en scheiding op gezamenlijk verzoek. Een scheidingsverzoek met ‘verweer’ van de andere (ex-)partner zullen de kosten van met name een advocaat doen toenemen waardoor de afwikkelingsduur ook toeneemt. Een dergelijke scheiding wordt in bijna alle gevallen op uurtarief gedeclareerd en kan oplopen tot vele duizenden of zelfs tienduizenden euro's.

Overlegscheiding
BudgetScheiding.NL kan met name partners tegemoetkomen die de afwikkeling van hun echtscheiding en scheiding willen laten uitvoeren op basis van samenspraak. Onderstaand overzicht geeft aan wat de kosten zijn bij een dergelijke afwikkeling van de echtscheiding en scheiding. Bij een relatief soepele overlegscheiding, waarbij géén van de partners ondernemer is, zijn de gemiddelde prijzen in de scheidingsmarkt als volgt:

Handeling

Advocaat-mediator

Mediator

BudgetScheiding.NL

Kantoorwerkzaamheden, administratie inventariseren, berekenen en bespreken van verdeelvoorstel en ouderschapsplan

€ 1.860,-

€ 970,-

€ 757,-

Bespreken algemene zaken en fiscaal, financieel en/of juridisch advies

€ 980,-

€ 600,-

gratis

Opstellen en bespreken, alimentatie(s)

(concept-)scheidingsconvenant

€ 1.720,-

€ 1.990,-

€ 1.340,-

Indiening scheidingsverzoek, leges rechtbank en aktekosten

€ 840,-

€ 940,-

€ 903,-

Totaal

Ca. € 5.400 (*1)

Ca. € 4.500 (*1)

€ 3.000,- (*1)

Uw besparing als u ons inschakelt

Ca. € 2.401,-

Ca. € 1.501,-

 

 

(*1) Alle bovengenoemde bedragen zijn inclusief BTW en een totaalprijs voor beide (ex-)partners tezamen waarbij rekening is gehouden met minstens één minderjarig kind en het scheidingsproces soepel verloopt. De prijzen zijn een gemiddelde van circa 30 advocatenkantoren en mediatorskantoren.

Betaalbaar, deskundig en 12 jaar succesvol in de markt voor echtscheiding en scheiding!